مصالح ساختمانی پیش ساخته چیست ؟ 🏗️
آشنایی با مصالح ساختمانی پیش ساخته
اکثر شما عزیزان این سوال را از خودتان دارید که ” مصالح ساختمانی پیش ساخته چیست ؟ “مصالح خانه های پیش ساخته، به آن دسته از موادی گفته می شود که از قبل در کارخانه تولید شده است و در محل مونتاژ میشوند.
می توان گفت که آجر، میل گرد، سفال و مصالح دیگر هم در کارخانه ساخته میشوند ، اما هدف از گفتن مصالح پیش ساخته ، آنهایی هستند که به فرآیند پیچیده اجرا نیاز ندارند.
به عنوان مثال ، دیوار علاوه بر آجر، به ملات نیز نیاز دارد وبرای اجرای آن زمان زیادی صرف می شود. در حالی که مصالح ساختمانی پیش ساخته ، در کنار هم مونتاژ میشوند تا سرعت اجرای عناصر ساختمانی اعم از سقف یا دیوار بالا رود.
پس به عبارتی می توان گفت که مصالح پیش ساخته نسل تازه ای از متریال ساخت و ساز است که مورد استقبال بسیاری از افراد در زمینه ساختمان سازی قرار گرفته است.
مصالح ساختمانی پیش ساخته تاثیر بسیار زیادی در ساخت وساز ساختمان از خود بر جای گذاشته اند. به طور معمول تولید مصالح ساختمانی پیش ساخته با توجه به شرایط اقلیمی منطقه صورت می گیرد و استفاده از آن ها باعث کاهش میزان ضایعات ساختمانی می شود.
استفاده از این مصالح در انواع مختلف پروژه های ساختمانی قابل اجرا می باشد.
از خصوصیت های بارز استفاده از این مصالح ساختمانی پیش ساخته می توان به کاهش مصرف مصالح ساختمانی اشاره کرد.
اما از آن جایی که بسیاری از افراد در حیطه ساختمان سازی با این گونه متریال ها آشنایی ندارند، در خواست استفاده از آن ها بسیار کم بوده و نیروی متخصص کارآمد و با تجربه در این راستا چندان زیاد نیست.
حال برای اینکه با مصالح ساختمانی پیش ساخته آشنا شوید شما را با مزایا ، معایب وانواع مصالح ساختمانی پیش ساخته آشنا می کنیم.
مزایای استفاده از مصالح ساختمانی پیش ساخته
- زمان ساخت و ساز کمتر
- سازگاری با محیط زیست
- امکان اجرای طرح های متنوع
- صرفه جویی در هزینه ها
- قابلیت اجرای چند پروژه در راستای یکدیگر
- انعطاف پذیری
- کیفیت مصالح
- امنیت و ایمنی
- کیفیت بالا- سرعت و سازگار با محیط زیست- مقرون به صرفه
- اجرای تکنولوژی های جدید در ساخت و ساز
معایب استفاده از مصالح ساختمانی پیش ساخته
- زمانبر در مراحل اولیه طراحی
- هزینه اولیه زیاد
- توجه اندک به مزایای به کارگیری روشهای متداول ساخت در کارگاه
- کمبود پژوهش های مرتبط
- تجربه اندک استفاده پیمانکاران از مصالح ساختمانی پیش ساخته
- درخواست اندک برای اجزای ساختمانی پیش ساخته
- کمبود پژوهش های مرتبط
انواع مصالح ساختمانی پیش ساخته
دیوار بتنی پیش ساخته
بتن پیش ساخته نوعی بتن می باشد که همانند بتن معمولی که در محل ریخته می شود نیست و در یک کارخانه کنترل شده با استفاده از روش های پیشرفته ساخته می شود . به عنوان مثال در طی فرآیند تولید می توان ترکیبات افزودنی را در بتن اضافه کرد . اعضای سازه مانند قاب بتونی ، دیوار بتونی و کف بتونی و ، تیرها ، ستونها ، راه پله ها ، حتی آشپزخانه ها و حمام هایی می توان ساخت.
ویژگی های محصولات بتنی پیش ساخته مقاومت در برابر آتش و کاهش صدا ، این محصولات را برای انواع کاربردهای ساختمان مناسب می کند.
کاهش رطوبت و ایجاد یک محیط کارآمد ، دو تا از عوامل مهم دیگر هنگام در نظر گرفتن یک ساختمان بتنی پیش ساخته می باشد.
پس می توان گفت که برای موارد صنعتی ، نیاز بر این نیست که دیوار سبک باشد، از بتن معمولی که از ترکیب معمول آب، سیمان و سنگدانهها ساخته میشود استفاده می شود، اما در ساختمانهای متعارف ، بتن از آب، سیمان و مصالح سبک وزن استفاده میشود . این دیوار معمولا برای مقاومت در برابر بارهای جانبی اجرا میشود، وگرنه برای ساختمانهای معمول مورد نیاز نیست. مزایای استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی به شرح زیر است:
- مقاومت مکانیکی بالا
- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
- استحکام و طول عمر بالا
- عایق صوت و حرارت خوب
- نصب سریع و آسان
- عدم نیاز به نیروی متخصص
ساندویچ پنل
از دیگر موارد مصالح ساختمانی پیش ساخته ساندویچ پنل می باشد. به مصالح ساختمانی پیش ساخته ای گفته میشود که از دو لایه ورق فلز و یک هسته فوم عایق تولید میشوند . در دو نوع سقفی و دیواری و به صورت پیش ساخته تولید میشوند.
ساندویچ پنل سقفی برای پوشش سقف سوله، انبار، سالنهای صنعتی و ساختمانهای پیش ساخته استفاده میشود.
و نوع دیواری آن نیز همانطور که از نامش پیدا است، برای ساخت دیوار کاربرد دارد. ساندویچ پنل ها توسط مکانیسم های خاص و در ابعاد و برچسب های مختلف بر حسب درخواست مشتری ایجاد می شود. روش اجرای این نوع مصالح نیز به صورت خشک و بدون استفاده از ملات صورت می پذیرد.
گچ بری های پیش ساخته
می توان گفت که گچ جزوء مصالح ساختمانی همه کاره است که می تواند عظمت و زیبایی خارق العاده ای را به دکوراسیون داخلی شما ببخشد.
به منظور افزایش راحتی در انجام فعالیتهای گچ کاری و گچ بری ساختمان ، میتوان از گچبریهای پیش ساخته در هنگاه گچ کاری استفاده کرد. در ساخت این نوع مصالح پیش ساخته ، از گچ، پلی یورتان ، فومهای فشرده شده پلی استایرن و برخی از محلولها و مواد شیمیایی ، به کار گرفته میشوند. بعد از اینکه مصالح ساختمانی پیش ساخته تولید می شود، قطعات با استفاده از چسبهای مخصوص برای چسباندن گچ های پیش ساخته (مقاومت و درصد چسبندگی بسیار بالا) در محل به یکدیگر متصل میشوند.
حال از مزایای این گچ بری ها می توان به قابلیت ضد رطوبت، ضد گرد و غبار و کپک، طول عمر بالا، نصب سریع و قیمت مناسب و همچنین به منظور تزیین سقف، دور لوسترها، ستون های خانه و بسیاری از مکان های دیگر می توان استفاده نمود.
سخن پایانی
در آخر می توان گفت که هرآن چه که در این مقاله به بیان آن پرداختیم در واقع معرفی مصالح ساختمانی پیش ساخته و مزایا ومعایب ان می باشد.
در نتیجه می توان گفت که به دلایل اقتصادی ، مصالح پیش ساخته امروزه محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.
امیدواریم این مقاله در ساختمونی نیوز توانسته باشیم اطلاعات مورد نیاز شما عزیزان را در مورد مصالح پیش ساخته به خوبی فراهم کرده باشیم.
ضمن تشکر از توجه شما ، ممنون میشیم ما را از نظرات ارزشمندتان بهره مند سازید.