شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی 🎨

نحوه شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی

یکی از مواردی که ممکن است تا حد زیادی در دکوراسیون داخلی و جلوه بخشیدن به محیط تاثیر گذار باشد، شناخت رنگ ها و دانش کاربرد و استفاده از آن ها در زمینه معماری و طراحی دکوراسیون می باشد. گاهاً ممکن است طراحی و نحوه چیدمان اجزا و لوازم محیط مورد نظر شما به درستی انجام شود. اما ترکیب بندی رنگ ها به صورت نادرست می تواند نتیجه را تحت الشعاع قرار دهد.
اهمیتی که علم رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی دارد به قدری است که می تواند در تغییر اندازه فضای مورد نظر موثر باشد. استفاده از اصول شناختی رنگ ها فقط به دکوراسیون داخلی منازل محدود نشده است. این موضوع در دفاتر کاری، فروشگاه ها، مراکز درمانی و هتل ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با اهمیت شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی آشنا کنیم.

جهت مطالعه محتوای ۴ دقیقه ای ذیل با ما همراه باشید.

 چرخه رنگ در طراحی داخلی

آشنایی کامل با چرخه رنگ ها برای هر فردی که طراحی دکوراسیون داخلی انجام بدهد، الزامی و ضروری می باشد. در واقع چرخه رنگ به عنوان یکی از ابزار و تجهیزات لازم برای دکوراسیون داخلی و شناخت روابط بین رنگ ها است.
همانطور که می دانید، رنگ های قرمز، زرد و آبی جزو رنگ های اصلی محسوب می شوند و رنگ های فرعی از ترکیب این سه رنگ به وجود می آیند.

رعایت اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی منازل سبب ایجاد آرامش و جلوه های چشمگیر می شود. تاثیری که این چرخه در دفاتر اداری و مجتمع های تجاری دارد بسیار قابل توجه می باشد و حتی می تواند به جلب مشتری نیز کمک کند.
ایجاد آرامش برای کادر درمان و بیماران نیز یکی دیگر از نتایج رعایت و شناخت اصول رنگ ها به طرز مناسب در محیط توسط طراحان داخلی به شمار می آید.

دسته بندی رنگ ها

به طور کلی، رنگ هایی که از آتش و گرما گرفته می شود، همچون رنگ قرمز، زرد و نارنجی در دسته رنگ های گرم قرار می گیرند. در مقابل رنگ هایی مانند سبز و آبی و رنگ های مشابه آن ها جزو رنگ های سرد محسوب می شوند. رنگ های خنثی عبارتند از:

  1. سفید
  2. مشکی
  3. طوسی

رنگ­ های گرم

با توجه به اینکه رنگ های گرم هیجان و انرژی زیادی را به مخاطب منتقل می کند، استفاده از آن ها در دکوراسیون داخلی بسیار مورد توجه قرار می گیرد. البته باید به این نکته توجه کرد که نوع کاربری محیط در طراحی داخلی، جهت به کارگیری رنگ گرم حائز اهمیت است.
استفاده بی رویه و غیر منطقی از رنگ های گرم می تواند سبب ایجاد استرس و اضطراب و سر درد شود. از این رو اغلب طراحان بهره مندی از رنگ های گرم در اتاق خواب به میزان زیادی توصیه نمی کنند. در نتیجه ترکیب رنگ های گرم  و سرد در فضا می تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که به رنگ های گرم علاقه مند است.

شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی - ساختمونی نیوز
معرفی اصول شناختی رنگ ها در دکوراسیون داخلی – ساختمونی نیوز

رنگ های سرد

افرادی که علاقه مند به این دسته از رنگ ها هستند، اغلب با دیدن آن ها احساس آرامش بیشتری دارند.
البته در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از رنگ های سرد می تواند موجب سرد و بی روح شدن فضا شود.
طراح معمار در صورت مواجه شدن با فضایی دلمرده و بی روح می تواند با به کارگیری رنگ های گرم در لوازم و وسایل محیط این سردی را تا حد زیادی کاهش دهد.
قابل ذکر است که در ساختمان هایی نظیر مراکز درمانی و بیمارستان ها، آسایشگاه های روانی استفاده از رنگ سرد با هدف ایجاد آرامش توصیه می گردد.

رنگ های خنثی

حس انعطاف پذیری که این نوع از رنگ ها به افراد منتقل می کند ارزش استفاده از آن ها را بالا می برد. به طور کلی، رنگ های خنثی در معماری مدرن و طراحی کلاسیک در موارد مختلفی استفاده می شود.

روانشناسی رنگ ‌ها

امروزه به کارگیری انواع رنگ ها در سراسر دنیا به عنوان یک زبان بصری نیز شناخته می شود. در واقع این رنگ ها هستند که می توانند پیغامی را منتقل کرده و تغییری اساسی در محیط به وجود آورند.
به علاوه رنگ‌ ها می توانند روان انسان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند. زیرا هر رنگی احساسی متفاوت را در فرد به وجود می آورد. این موضوع یکی از نکاتی است که تمامی طراحان دکوراسیون داخلی باید بدان توجه ویژه ای داشته باشند.

رابطه سبک های طراحی داخلی و رنگ

تمامی سبک های طراحی دکوراسیون داخلی از ویژگی‌های خاص خود برخوردار هستند و در هر یک از آن ها یکی از دسته های رنگ غالب تر می باشند. به طور مثال، استفاده از رنگ های طلایی، بژ و کرم و سفید در سبک های کلاسیک و مجلل رایج می باشد. در سبک های مدرن اصولاً رنگ های مشکی، نارنجی، قرمز و آبی مورد استفاده قرار می گیرند.

شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی - ساختمونی نیوز
آشنایی با شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی – ساختمونی نیوز

اثرات رنگ ها در دکوراسیون داخلی

در صنعت معماری و دکوراسیون داخلی رنگ ها افزون بر اینکه در زیبایی و جلوه های بصری محیط تاثیر گذار هستند، وظیفه تنظیم نور را برعهده دارند.
به عنوان مثال، به کارگیری رنگ های تیره فضای داخلی را بسته تر نشان می دهد و سبب جذب نور می شود. به طوری که رنگ های روشن افزایش سطح روشنایی رد محیط را به همراه دارند. چرا که این رنگ ها نور را به اطراف منعکس و بازتاب می کنند. از این رو نور بازتاب شده در دکوراسیون داخلی جریان دارد و برخورد پرتو های نور به چشم افراد بیشتر می شود.

سخن پایانی

تناسب رنگ در روند طراحی داخلی، انکار ناپذیر است.
به طوری که با بهره گیری هوشمندانه از چرخه رنگ ها می توان در ایجاد فضای هماهنگ، شیک و مدرن از انواع رنگ ها متاناب با کاربری محیط استفاده کرد. همانطور که گفته شد، نحوه شناخت رنگ ها در دکوراسیون داخلی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر جلوه محیط اطراف ما داشته باشد که در نتیجه تغییر روحیه و ایجاد آرامش در افراد را به همراه دارد.
ما در این محتوا سعی کردیم تا اهمیت رعایت چرخه رنگ ها و میزان اثرگذاری آن ها بر روح و روان ما در زمینه معماری را بیان کنیم. شما عزیزان با مطالعه این مقاله به اهمیت و ارزش استفاده از روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون داخلی پی می برید.

با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه مجموعه ساختمونی نیوز

۵/۵ - (۵ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا