شرکت ساختمانی چیست؟ 🏢
تعریف شرکت ساختمانی چیست؟
روشن است که داشتن یک خانه و سرپناه، یکی از اساسی ترین نیازهای بشر جهت ادامه زندگی می باشد. تمامی کارها و مراحلی که باید برای ساختن یک بنا طی شود، آسان نبوده و به افراد با سابقه و ماهر نیاز دارد. چرا که توجه نداشتن به اصول و مقررات ساخت، باعث بروز خسارت های سنگینی بعد از اتمام ساخت و ساز می شود. بدون شک بارها نام پیمانکار و شرکت های ساختمانی به گوشمان خورده است اما اطلاعات درست و کافی از آن نداشته ایم. اینکه شرکت ساختمانی چیست؟ و دفتر ساختمانی چه فعالیت هایی دارد مبحثی است که سعی داریم در این مقاله به آن بپردازیم.
امروزه بر اساس رشد جمعیت نسبت به گذشته، اکثر خانه ها به خصوص در کلان شهرها به شکل آپارتمان و مجتمع بنا می شوند. جهت ساختن این ساختمان ها لازم است از متخصصین بسیاری در حوزه های مختلف بهره گرفت. بنابراین طبق این امر می توان این موضوع را دریافت که شرکت ساختمانی، شرکت های حقوقی هستند که به شکل جمعی با صنعت ساختمان سازی در ارتباط می باشند.
حال در ادامه این نوشتار شما مخاطبان گرامی را بیشتر با این شرکت ها، وظایف و فعالیت هایشان آشنا می نماییم. از این رو دعوت می کنیم تا انتها همراه ما باشید.
آشنایی با شرکت های پیمانکاری
در بازار کسب و کار فعلی، ساخت و ساز یک پروژه پر سود مخصوصاً ساختمانی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما اغلب اشخاص مهارت انجام این فعالیت را نداشته و با سرمایه گذاری، کل کار را به دست یک پیمانکار با تجربه می سپارند. به همین دلیل واژه پیمانکار از واژه های پرکاربرد و با اهمیت در صنعت ساخت و ساز می باشد.
علی رغم این اهمیت، گاهاً نگرانی هایی برای سرمایه گذاران و سازندگان ایجاد می شود. به این علت که بعضی از پیمانکاران ضمن دریافت سرمایه های کلان، به درستی پروژه را تحویل نمی دهند. در این راستا شرکت های پیمانکاری معتبر با دارا بودن سرمایه و نیروی کار مجرب، اعتماد سرمایه گذاران را جلب نموده و اجرای پروژه ها را آسان تر کرده اند.
شرکت های پیمانکار بر اساس میزان توانایی، تجربه کاری، توان مالی و افراد و سوابقشان رتبه بندی می شوند. در مواردی نیز یک ناظر بر کار این شرکت ها از سوی شرکت طرف قرار داد تعیین می شود.
انواع شرکت های پیمانکاری
شرکت های پیمانکاری دارای انواع و گروه هایی مانند ساختمانی، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیساتی، کشاورزی، وزارت نیرو و غیره می باشند که مورد بحث ما در این مطلب، شرکت های پیمانکار ساختمانی هستند. دلیل تخصصی تر شدن حوزه فعالیت شرکت های پیمانکاری نیز افزایش راندمان کار است که می تواند بسیار بهینه باشد.
در تعریف شرکت های پیمانکاری ساختمان می توان گفت : مجموعه های حقوقی هستند که در رابطه با حوزه ساخت و ساز ساختمان فعالیت دارند. این شرکت ها صفر تا صد پروژه های ساخت و ساز ساختمان، اعم از مسکونی، صنعتی و تجاری را بر عهده می گیرند. همچنین با وصل شدن به شرکت های ساختمانی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت و معرفی آنها به کارفرما یا مهندسین ساخت، کار را پیش می برند. در واقع شرکت های پیمانکاری ساختمان به نوعی تحت عنوان واسطه هم می توانند عمل کنند. یا با استخدام نیرو به صورت قرار دادی آنها را برای کار معرفی کنند.
این شرکت ها طی یک قرار دار رسمی و معتبر با اشخاص حقیقی یا حقوقی، مسئولیت اجرای کامل پروژه را برعهده می گیرند. ضمناً این تعهد را به مالک پروژه می دهند که در زمان معینی پروژه را به اتمام خواهند رساند.
تمامی کارهای ساخت و ساز از برنامه ریزی تا اجرای در حیطه فعالیت های شرکت پیمانکاری ساختمان می باشد.
مزایای وجود شرکت های پیمانکاری
امکان شکایت از شرکت های پیمانکاری در مراجع قانونی و دریافت خسارت از آنها در صورت دیرکرد و بروز مشکلات دیگر، از مزیت های بزرگ این شرکت ها می باشد. در صورتی که این امکان برای اشخاص پیمانکار مستلزم سپری کردن فرایندی دشوار است. افراد می توانند با انعقاد قرارداد با این شرکت ها با خاطری آسوده پروژه خود را به آنها بسپارند. یک شرکت پیمانکاری ساختمان معتبر، مزیت های دیگری را هم دارا می باشد که به شرح زیر است:
- مشخص شدن نقشه و برنامه ریزی دقیق
- رعایت کلیه قوانین شهرداری
- برخورداری از طراحان ماهر
- آشنایی با موانع احتمالی در ساخت و رفع آنها
- برقراری ارتباط با شرکت های ساختمانی
- بهره گیری از نیروهای حرفه ای
- صرفه جویی در زمان و هزینه ها
- اجرای کامل پروژه طبق استانداردهای جهانی
شرکت های فنی مهندسی ساختمانی
در پاسخ به سوال شرکت ساختمانی چیست؟ باید در نظر داشت که در ساختمان سازی از خدمات و ابزارهای مختلفی از جمله بتن، سنگ، چوب و … استفاده می شود.
بر این اساس منظور از شرکت های ساختمانی، شرکت های حقیقی و حقوقی هستند که جهت اجرای کارها و ارائه خدمات ساختمانی در کشور ثبت شده اند. این شرکت ها کلیه خدمات ساختمانی را از ابتدا تا انتهای پروژه در اختیار پیمانکاران و سازندگان قرار می دهند. شرکت های ساختمانی طبق ویژگی هایی که دارند از یک تا پنج رتبه بندی می شوند.
اغلب مهندسان و پیمانکاران جهت ساخت و ساز پروژه ها و عقد قرار داد، به ثبت شرکت های ساختمانی یا بهره گیری از آنها نیاز دارند.
از جمله این شرکت ها می توان به شرکت های تهیه و عرضه میلگرد، شرکت لوله کشی، دکوراسیون و معماری و ….. اشاره نمود.
فعالیت شرکت های ساختمانی شامل شاخه های مختلفی مانند اسکلت سازی، مقاوم سازی، دیوارکشی، طراحی و دکوراسون داخلی، حفاری، فضاسازی، نماسازی و امثالهم هستند. همینطور زیر شاخه هایی مانند پروژه های سیستم های امنیتی و حفاظتی و …. را نیز شامل می شود.
در پایان
با توجه به مطالبی که در این مقاله خواندیم، دانستیم که شرکتهای ساختمانی چیست؟ شامل چه خدماتی می شود؟ و نحوه ارتباط آن با شرکت های پیمانکاری چگونه است.
سایت ساختمونی نیوز همواره تلاش می کند تا با قرار دادن مطالب مفید در اختیار کاربران خود، به ایشان در پیدا کردن خدمات مناسب و مورد نیاز برای به انجام رساندن کلیه امور ساخت و ساز و ساختمانی یاری رساند.
پیشنهاد میکنیم در محتوای بهترین شرکت ساختمانی با ۱۰ تا از برترین شرکتهای ساختمانی در تهران نیز آشنا شوید.
ضمن سپاس از توجه و همراهی شما، لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید.