نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز 💚

آشنایی با نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز

در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز آشنا سازیم.
یکی از شاخه های معماری که امروزه طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است، طراحی محوطه و فضای سبز می باشد. این نوع طراحی شامل زیر شاخه های فراوانی از طراحی ویلا و باغ ها گرفته تا طراحی بام های سبز، بالکن ها، پاسیو ها و حیاط های کوچک در خانه های امروزی می باشد. محوطه سازی به عنوان استخوان بندی یک باغ و فضای سبز محسوب می شود. زیرا با کمک آن می توان از تمامی محیط فضای سبز به شکل مناسب و بهینه ای استفاده نمود. برای اجرای فضای سبز به شکل حرفه ای که بهترین اثرگذاری بر مخاطب را داشته باشد، باید اصول و قواعدی را حین طراحی اولیه و اجرای کار در نظر بگیرید.

جهت مطالعه و بهره برداری از محتوای ذیل با ما همراه باشید.

مهم ترین نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز

از مهم ترین نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

در طراحی فضای سبز وحدت را برقرار سازید

از نخستین و اولین اصول مهم طراحی فضای سبز می توان به اصل وحدت اشاره کرد. چشم انداز و جلوه فضای سبز شما باید نمایانگر سبک و معماری باشد که پیشتر نسبت به آن در نظر گرفته اید، به ویژه اگر این فضای سبز مربوط به یک ویلا یا هر چیزی که دارای ساختمان باشد، گردد.
در چنین فضا هایی ادغام فضای سبز و بنا را خواهیم داشت. وحدت در فضا سبز نشانگری از تکرار و ثبات یک طرح است. تکرار عناصری مانند گیاهان و وسایل تزیینی در فضای سبز موجب ایجاد وحدت در طراحی شما خواهد شد.

نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز - ساختمونی نیوز
معرفی ۵ نکته برتر محوطه سازی و طراحی فضای سبز در ساختمونی نیوز

تعادل را در نظر داشته باشید

تعادل صرفاً برابر با احساس برابری در هر شکلی از طراحی فضای سبز می باشد. به طور کلی در محوطه سازی ویلا دو نوع تعادل متقارن و نامتقارن وجود دارد.

در تعادل متقارن، دو طرف چشم اندازی از فضای سبز یکسان هستند. در حالی که در تعادل نامتقارن، ترکیب چشم انداز فضای سبز با استفاده از عناصر و اشیاء مختلف متعادل خواهند شد.
تعادل و تقارن چیزی است که شاید در طراحی فضای سبز مدرن امروزی چندان به آن توجه نشود و گونه ای از مدرن سازی را با حذف تعادل در نظر بگیریم.
اما واقعیت این است که تعادل در طراحی فضای سبز به ایجاد یک تاثیرگذاری پایدار و قابل توجه منجر می شود. این تعادل می تواند با در نظر گرفتن اضلاع مختلف، در نظر گرفته شده و به صورت چند ضلعی باشد.

کنتراست و هارمونی را از خاطر نبرید

اصول کنتراست طراحی فضای سبز در ویلا، میدان و … به برجسته کردن عناصر خاصی در طراحی شما کمک خواهد کرد. در حالی که اصل هارمونی به عناصر موجود در یک چشم انداز فضای سبز ویلا یا هر نوعی دیگر از طراحی فضای سبز کمک می کند تا یکپارچه به نظر برسند.
بر اساس این اصل از طراحی فضای سبز در محیط های خاص عناصر متضاد وقتی که کنار یکدیگر قرار می گیرند، توجه بیننده را به شکلی موثرتر به خود جلب خواهند کرد.
هارمونی همان چیزی است که می تواند در ضمن تماشای یک فضای سبز، به بیننده آرامش بخشیده و او را در همان حال و هوایی قرار دهد که فطرت بشر به آن علاقه‌مند است. همه ما در نهایت از یک فضای سبز، حس خوب و حال خوب می خواهیم که ایجاد کنتراست و هارمونی در فضای سبز، درست همین احساسات را انتقال می دهد.

تاثیر رنگ ها در طراحی فضای سبز

همه ما بر این باور هستیم که در فضای سبز تنها با طیف رنگ های سبز روبرو هستیم.
اما رنگ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به کار بردن رنگ می تواند ابعاد زندگی واقعی را به فضای سبز ایجاد شده ای که به بهترین شکل طراحی کرده اید، انتقال دهد. بر اساس این اصل از طراحی فضای سبز در مکان های مختلف باید دقت داشت که رنگ های گرم به سمت شما در حال حرکت هستند. در حالی که رنگ های سرد مانند آبی و سبز به ظاهر از شما دور خواهند شد.

مراحل طراحی فضای سبز که باید به آن ها توجه داشته باشید

طراحی فضا های سبز در موقعیت های جغرافیایی مختلف طی یک سری مراحل خاص صورت می گیرد. بررسی زمین از جوانب مختلف، توجه به شرایط آب و هوایی، عناصر موجود در زمین، سلیقه کاربران و بازه سنی هر یک از آن ها، از نخستین و مهم ترین اقداماتی است که قبل از طراحی و ایده پردازی باید همه آن ها را مشخص کرد.

اول از همه چیز باید زمین را از جوانب مختلف مانند ابعاد و شکل بررسی نمایید. به دست آوردن نقشه کلی زمین و اطلاعات دقیق از پستی و ناهمواری های زمین یک دید کلی به شما خواهد داد. به واسطه همین دید، شما می توانید ایده های خود را پیاده کنید.

موضوع دیگری که در بررسی زمین باید مورد توجه قرار داد اقلیم منطقه است. به بیانی ساده تر منظور از اقلیم منطقه در واقع جهت تابش و شدت نور خورشید، میزان و جهت وزن باد و تغییرات دمایی در ساعات شبانه روز منطقه مورد نظر است.

از آن جایی که در بیشتر پروژه های طراحی فضای سبز در مکان های مختلف همیشه از قبل یک سازه مسکونی در زمین وجود دارد، پس باید زمین را از دید سازه نیز بررسی کنید. از طرفی هم تمامی عناصر خوب یا بد موجود در زمین را باید مشخص کرد.

در نتیجه مراحلی که باید به آن توجه کنید، عبارتند از:

  1. ایجاد نقشه و طرح اولیه
  2. هزینه و زمان
  3. شروع فرآیند ساخت
نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز - ساختمونی نیوز
آشنایی با نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز – ساختمونی نیوز

پیشنهاد ما به شما

طراحی فضای سبز در هر جایی کاربرد داشته و همیشه از بهترین تحولاتی است که می توانیم در محیط های مسکونی، میادین، پیاده روها، فضا های بیمارستانی، ویلاها و … ایجاد کنیم. برای رسیدن به بهترین طراحی فضای سبز و پیاده سازی اصولی آن، بهتر است کلیه اصولی که در بالا بیان شد را مد نظر قرار دهید و آن ها را رعایت نمایید.

ما در این محتوا به آشنایی بیشتر شما با نکات و مراحل محوطه سازی و طراحی فضای سبز پرداختیم.

شما می توانید جهت آشنایی بیشتر با مطالعه محتوای ۱۰ تا از بهترین شرکت طراحی فضای سبز و روف گاردن در این زمینه بیشتر آشنا شوید.

شما بزرگواران می توانید از مطالب این مقاله استفاده نموده و بهترین شرکت را برای طراحی فضای سبز انتخاب نمایید.

ما را از نظرات و پیشنهادات خود بهره مند سازید.
از همراهی شما سپاسگزاریم
تحریریه ساختمونی نیوز

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

سایر مقالات

دکمه بازگشت به بالا